Наградни конкурс “Крв живот значи” за ученике основних и средњих школа


Поштовани,

Ценећи ваш допринос који годинама дајете у промоцији добровољног давања крви, обавештавамо вас да је Црвени крст Србије расписао оводишњи конкурс “Крв живот значи” 1. марта, те да до 31. марта очекујемо уметничке радове ваших ученика који ће у великој  конкуренцији  из целе земље бити у могућности да освоје лепе и вредне награде дајући немерљив допринос промоцији, регрутовању и задржавању давалаца крви.

Поштујући ваше време и важност редовне наставе којом се борите да oдржите нормалност и ниво знања ученицима у пандемији која траје већ две године, унапред се захваљујемо на ангажовању. Предлажемо да реализацију конкурса спроведете као ваннаставну активност, односно информацију и пратеће материјале и QR код поделите са вашим ученицима on line. Због тога смо припремили визуале које можете користити, а пре свега QR код који скенирањем води до странице “Крв живот значи” веб сајта Црвеног крста Србије на ком се налазе детаљи везани за овогодишњи конкурс. Вест о конкурсу (визуале) можете објавити и на школским друштвеним мрежама, слободно нас „тагујте“.

С обзиром на то да су годинама уназад уметничке категорије конкурса биле ликовна, литерарна и видео категорија, скрећемо вам пажњу да је ове године дошло до одређених измена у уметничком изразу за старији узраст основаца и за средњошколце од којих очекујемо постере, визуале за друштвене мреже и форме кратких порука које се могу користити и на друштвеним мрежама, детаљи се налазе у Пропозицијама конкурса.

Но, порука остаје иста: доброта, племенитост, грађанска солидарност, лепота поклањања, спасавање живота, за свакога ко се нашао у животној ситуацији  у којој је потребна трансфузија, зато што то може бити свако од нас. Људи који су сада  у ситуацији да им је потребна крв, су људи попут нас. Зато би требало да заједно сензибилишемо младе пре него што постану пунолетни да бисмо очекивали да дају крв онда када то за њих буде могуће.

Молимо Вас да радове ученика доставите Црвеном крсту Горњи Милановац до 31. марта 2022. године.

С поштовањем,

Црвени крст Горњи Милановац